GOOD FOOD
Założona w 1991 roku spółka jest pierwszą tego typu firmą na polskim rynku zdrowej żywności. Specjalizuje się w produkcji wafli ryżowych i kukurydzianych.
Wykorzystując innowacyjne australijskie technologie szybko stała się niekwestionowanym liderem wśród producentów i dystrybutorów zdrowej żywności – obecnie posiada w ofercie 350 receptur produktowych.
Ponad 60 % produkcji jest kierowana na eksport, głównie do krajów skandynawskich i Wielkiej Brytanii. Jej produkty są obecne we wszystkich sieciach super- i hipermarketów oraz sieciach dyskontowych.
Podejmując decyzję o budowie zakładu produkcyjnego Firma przeanalizowała oferty wszystkich parków przemysłowych po zachodniej części Poznania.
O wyborze Tarnowa Podgórnego zadecydowały zarówno przygotowanie gruntów pod względem zaplecza infrastrukturalnego, jak i samorządowa opieka przez cały czas procesu inwestycyjnego.
Na działce o powierzchni 7 hektarów powstaje zakład produkcyjny
o powierzchni 20 000 m2 z możliwością dalszej rozbudowy.
Docelowo znajdzie tu zatrudnienie 600 pracowników.
Będzie to największy na świecie zakład, stosujący technikę ekstruzji.